Articles

9 geweldige Apps voor leren en oefenen Piano

we zijn zo gelukkig om zo veel grote middelen beschikbaar om ons te helpen leren piano op dit moment! Hoewel niets beter is dan ouderwets oefenen op een piano, zijn er enkele geweldige iPad-apps beschikbaar om het oefenen aan te vullen en alle vaardigheden aan te scherpen die nodig zijn om piano te spelen.

als ouders vragen hoe ze apps kunnen opnemen in het oefenen, stel ik voor dat ze kunnen worden gebruikt als een traktatie of beloning wanneer een student regelmatig heeft geoefend, of in zeldzame gevallen, ze kunnen vervangen wanneer het onmogelijk is om te oefenen op echte piano, zoals tijdens het reizen.

er zijn honderden apps voor piano, maar hier zijn de apps die we het meest gebruiken in mijn studio en die ik aan mijn studenten aanbeveel.

(zie ook: Het beste toetsenbord voor Beginners en accessoires voor uw toetsenbord)

ik moet eerst een lijst Piano Maestro, want het is absoluut de meest gebruikte app in mijn studio, en voor een goede reden! Het is een uitstekende manier om noten lezen vaardigheden te oefenen, en het is heel leuk. Het speelt als een spel, maar studenten leren echt waardevolle vaardigheden zoals zicht lezen, ritme, denken en snel reageren, oog hand coördinatie, vinger nummers en nog veel meer. Ik bouw tijd in bijna elke les voor deze app omdat het zo goed werkt. Maar, studenten kunnen zeker blijven werken aan het thuis ook.

omdat ik een lerarenaccount heb, hebben al mijn leerlingen er gratis toegang toe via een link die vanuit mijn account wordt verzonden. Andere docenten of studenten kunnen het downloaden in de app store. De kosten voor docenten en studenten om toegang te krijgen tot al het materiaal binnen de app is de moeite waard!

opmerking: Ik gebruik deze MIDI-kabel om mijn Yamaha P115 aan te sluiten op mijn iPad. Piano Maestro kan werken met de microfoon op de iPad, maar ik geef de voorkeur aan de precisie van de MIDI kabels, en het feit dat het mogelijk maakt om te gebruiken met een hoofdtelefoon.

2. Het meest verslavende Schapenspel

Dit is een leuk klein spel dat echt verslavend is! Het belangrijkste muzikale voordeel is dat om elk niveau te passeren, je moet het scherm tikken op de maat van de muziek om te helpen de geanimeerde schapen karakter springen over obstakels. Ik vind dat studenten niet genoeg oefening kunnen krijgen bij het voelen van een gestage beat, dus dit is een super leuke en gemakkelijke manier om die oefening binnen te krijgen.

3. Notion

Notion is mijn go-to app voor elke notatie die ik moet doen. Eerder heb ik computersoftware gebruikt, maar het aanraakscherm van een ipad maakt het super eenvoudig om wijzigingen aan te brengen en notities in te voeren. Mijn studenten gebruiken dit om hun eigen composities te noteren en ik gebruik het af en toe om vereenvoudigde arrangementen van songverzoeken te maken.

dit is een andere app die het beste werkt met een MIDI-connector, zoals deze, om de iPad aan te sluiten op een digitale piano of toetsenbord. Met een connector kunt u notities afspelen op een toetsenbord en ze noteren direct in de app. Dit is veruit de makkelijkste manier om muziek te noteren!

4. NoteRush

we hebben onlangs ontdekt Note Rush app en het is een hit in mijn studio. Het is een basis-notitie-naamgeving app die de microfoon van uw iPad gebruikt om pianotoetsen te horen die de student speelt. Het heeft echt leuke graphics, wat het echt aantrekkelijk maakt. Mijn enige klacht is dat het alleen kan functioneren met de microfoon, in plaats van met een MIDI connector. Dit betekent dat het niet goed werkt in een omgeving waar een student stil moet werken met een iPad.

5. Rhythm Cat

mijn leerlingen zijn verslaafd aan Rhythm Cat. We hebben het gebruikt voor een paar jaar en het is nog steeds vaak gevraagd. Dit spel toont notatie ritmes en de student heeft om ze te tikken op een knop op het iPad-scherm. De nivellering maakt het echt boeiend en verslavend! Ik vind het goed dat mijn studenten verslaafd zijn aan het oefenen van hun ritme! 🙂

6. Muziektheorie Pro

Ik gebruik graag muziektheorie Pro met studenten die zich voorbereiden op theorietests. Het zit vol met allerlei theorie oefeningen. U kunt elke boor aanpassen aan elk studentenniveau. Het is vrij no-nonsense en rechttoe rechtaan, wat goed is als je gewoon het materiaal moet leren!

7. flowkey

mijn studenten en ik hebben de afgelopen maanden veel tijd besteed aan het gebruik van flowkey.
Flowkey is een piano tutoral app die 3 verschillende modaliteiten combineert: auditief, visueel van pianotoetsen en visueel van bladmuziek. Er zijn honderden liedjes die iedereen kan leren spelen. Ik merk dat mijn studenten vaak veel sneller technische vaardigheden ontwikkelen dan hun leesvaardigheid. Flowkey biedt een mooie uitlaatklep voor hen om meer bevredigende muziek die ze misschien niet klaar om te leren in een traditionele aanpak te spelen. Ik gebruik het vaak in de webbrowser van mijn laptop, maar er is ook en iPad app, dat is een mooi alternatief. Begin hier maar.

(gerelateerd: Flowkey Review and How to Get Started With Flowkey)

8. Moana Rhythm Run

ik leerde onlangs over Moana Rhythm Run van mijn vriend Judy op violinjudy.com. Ik ben altijd een paar jaar achter op films, dus toen ik leerde over Moana, besloot ik om proactief te zijn en alles te leren over het om indruk te maken op mijn studenten en blijf op de hoogte van hun muziek Verzoeken!. We hebben dit deze week in de les uitgeprobeerd en het is een hit. Het is vergelijkbaar met de meest verslavende schapen spel omdat uw succes is afhankelijk van het gevoel van de beat van de muziek.

Better Practice

samen met Piano Maestro is dit de andere top app in mijn studio. Ik wijs al mijn studenten opdrachten toe via deze app. Ze loggen en volgen hun praktijk ermee. Er zijn geweldige interactieve functies om studenten betrokken te houden. U kunt nuttige bestanden toevoegen aan opdrachten, linken naar YouTube-video ‘ s, Doelen Stellen en nog veel meer. Deze app is web-based, dus er is niets te downloaden en het werkt op elke computer of apparaat.

mijn leerlingen hebben allemaal accounts via mijn lerarenaccount, en ik zou andere leraren aanmoedigen om het eens te proberen. (U kunt zich aanmelden voor een gratis maand door het volgen van deze link. Zorg ervoor dat u contact opneemt met de behulpzame mensen van de klantenservice en een oriëntatie inplannen. Er is veel te leren, maar zo ‘ n geweldige bron voor uw studio! Ze begeleiden je door elke stap!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.