Articles

Gebruik van natuurlijke oppervlakteactieve stoffen in cosmetica

Written by: Val Sanford / August 18, 2016 / 19 responses

naarmate consumenten zich meer bewust worden van de ingrediënten in de producten die ze op hun huid zetten en thuis gebruiken, zien velen oppervlakteactieve stoffen als “slechte” ingrediënten. In feite zijn er tal van keuzes voor natuurlijke oppervlakteactieve stoffen in cosmetica, en ze werken om de integriteit en prestaties van cosmetische formuleringen te verbeteren. Toch gewetensvolle consumenten kijken ongunstig op Lichaam, Haar en huidverzorgingsproducten die oppervlakteactieve stoffen bevatten, met name natriumlaurylsulfaat (SLS). Hoewel het wetenschappelijk bewijs niet de bewering ondersteunt dat SLS een kankerveroorzakende agent is, heerst de mythe en voor natuurlijke en organische cosmetische formulerators, is het vinden van natuurlijke alternatieven een noodzakelijk onderdeel van het dienen van uw klantenbestand. Het goede nieuws is dat oppervlakteactieve stoffen de grootste klasse van cosmetische chemicaliën zijn en brede reinigingsmogelijkheden bieden. Oppervlakteactieve stoffen laten ook cosmetica glijden over, op of om de huid te reinigen door het breken en scheiden van de huid oliën, vetten, make-up, vuil, vervuiling en andere puin. Wanneer u uw cosmetische formulering plant, heeft u een breed scala aan opties buiten SLS.

Wat doet een natuurlijke oppervlakteactieve stof?

een oppervlakteactieve stof is een oppervlakteactieve stof.

oppervlakteactieve stoffen worden gemengd met olie, water en andere vloeistoffen om de oppervlaktespanning te verlagen, een voorwaarde voor bevochtiging, verspreiding, schuimen en emulgatie. Door een chemisch proces dat adsorptie wordt genoemd, veranderen oppervlakteactieve stoffen de eigenschappen van een stof. De term adsorptie betekent het verzamelen van gas of vloeistof in een gecondenseerde laag op het oppervlak. Deze gecondenseerde laag creëert een film waardoor de oppervlaktespanning wordt verlaagd. De chemische reactie die dan optreedt is het converseren van de vloeistof en de extra stof, die op zijn beurt de oppervlaktespanning verlaagt.

oppervlakteactieve stoffen worden niet altijd beschreven in hun meest voorkomende vorm, maar eerder voor de rol die ze spelen in een formulering. In recepten waarin schuim het eindproduct is, kunnen de gebruikte oppervlakteactieve stoffen worden aangeduid als “schuimstoffen”. Oppervlakteactieve stoffen die in lichaams-en haarverzorgingsrecepten worden gebruikt, kunnen “detergenten” of “zepen” worden genoemd.”Als je een scheerschuim maakt, zullen de oppervlakteactieve stoffen die je koos zijn voor hun smeer-en beschermingseigenschappen; ze helpen de huid te beschermen tegen irritatie en de scherpe rand van het mes.

wanneer u uw formuleringen maakt, moet u een algemeen idee hebben van elke groep natuurlijke oppervlakteactieve stoffen en hoe deze een rol spelen in uw eindproduct. En, ook, u zult willen begrijpen waarom de oppervlakteactieve stoffen worden gegroepeerd of geclassificeerd samen of hoe / of oppervlakteactieve stoffen werken met extra groepen van oppervlakteactieve stoffen in een collaboratieve manier. Niet alle natuurlijke oppervlakteactieve stoffen kunnen in dezelfde formule samenwerken

categorieën natuurlijke oppervlakteactieve stoffen

natuurlijke oppervlakteactieve stoffen worden op basis van hun interfaces en ladingen in een van de vier categorieën ingedeeld:

1. Anionogene oppervlakteactieve stoffen
anionogene oppervlakteactieve stoffen worden het meest gebruikt in schuimende producten, waaronder shampoos en bodywashes. Hun primaire functies zijn het leveren van hoge schuimvorming, hoge reiniging en hoge wasmogelijkheden in een eindproduct. Anionische oppervlakteactieve stoffen hebben een negatief geladen waterminnende kop. Anionogene oppervlakteactieve stoffen werken zeer goed in recepten die een reactie hebben tussen een chemische stof (zoals loog) en vetzuren of alcoholen (zoals reuzel of plantaardige oliën). Met de Hand verwerkte zeep is een voorbeeld van anionogene oppervlakteactieve stoffen op het werk. Andere voorbeelden van anionogene oppervlakteactieve stoffen zijn natriumsulfaat, ammoniumsulfaat, sulfosuccinaten, sarcosinaten, sarcosinaten, isethionaten en tauraten.De hoge schuimende, reinigende en wassen eigenschappen kunnen leiden tot huidirritaties dus afhankelijk van uw product, wilt u misschien een andere categorie van oppervlakteactieve stoffen kiezen, of balanceren de anionische oppervlakteactieve stoffen met de toevoeging van amfotere oppervlakteactieve stoffen.

2. Amfotere oppervlakteactieve stoffen
amfotere oppervlakteactieve stoffen zijn de zachtste en flexibelste van de oppervlakteactieve categorieën en kunnen een positieve of negatieve lading hebben, afhankelijk van de pH of alkaliniteit van uw eindproduct. Vandaar het Amphi-voorvoegsel.Als u een product formuleert waarin de voedende en conditionerende eigenschappen het belangrijkst zijn, dan kunt u een amfotere oppervlakteactieve stof kiezen en het eindproduct een lagere pH geven. aan de andere kant, als sudsy en schuimig uw doel zijn, maak dan een recept met een hogere pH bij het gebruik van een amfotere oppervlakteactieve stof. Met de hogere pH zal de amfotere oppervlakteactieve stof meer werken als een anionische oppervlakteactieve stof.Als u alleen amfotere oppervlakteactieve stoffen gebruikt, krijgt u een zacht reinigingsproduct. Negatief, wanneer een amfotere oppervlakteactieve stof wordt gekoppeld aan een anionische oppervlakteactieve stof, de amfotere oppervlakteactieve stof verzacht de hardheid van de anionische oppervlakteactieve stoffen. In feite kunnen amfotere oppervlakteactieve stoffen alleen en in combinatie met andere oppervlakteactieve groepen worden gebruikt. Hun aanpassingsvermogen is slechts een van de redenen waarom ze zo veel worden gebruikt.Enkele voorbeelden van bekende amfotere oppervlakteactieve stoffen zijn cocobetaïne, laurylbetaïne en hydroxysultaines.

3. Kationogene oppervlakteactieve stoffen
Kationogene oppervlakteactieve stoffen zijn het tegenovergestelde van anionogene oppervlakteactieve stoffen. Ze hebben een positief geladen waterminnend hoofd. Deze positieve lading stelt kationische oppervlakteactieve stoffen in staat om voedende voordelen te leveren aan de huid, het haar en het lichaam, maar alleen gebruikt, hebben geen hoge schuimende mogelijkheden. Deze oppervlakteactieve stoffen worden vaak gebruikt waar schuimvorming niet nodig is, zoals in haarconditioners.Kationische oppervlakteactieve stoffen werken goed met zowel amfotere als niet-ionische oppervlakteactieve stoffen. Vanwege de tegengestelde lading zullen kationische (positieve) en anionische (negatieve) oppervlakteactieve stoffen echter niet combineren.Gemeenschappelijke kationische oppervlakteactieve stoffen voor bad en lichaam formule zijn de chloriden; benzalkonium, stearalkonium, en centrimonium, en trimethyl ammonium, en methyl sulfaten.

4. Niet-ionogene oppervlakteactieve stoffen
niet-ionogene oppervlakteactieve stoffen kunnen niet schuimen en worden zelden gebruikt als hoofdoppervlakteactieve stof van het recept. In tegenstelling tot anionische oppervlakteactieve stoffen, hebben deze oppervlakteactieve stoffen geen Ionische lading in hun waterminnende hoofden.Het eindresultaat van het gebruik van een niet-ionische oppervlakteactieve stof is een zacht reinigingsproduct zonder schuim. No-foam cleansers mijn behoefte aan extra marketing messaging om te versterken dat de cleanser werkt, zelfs zonder het schuim.Sommige nietionische oppervlakteactieve stoffen zijn geëthoxyleerd, wat betekent dat zij één of andere reactie op de toevoeging van ethyleenoxide hebben gehad. Met deze reactie komt een nog meer waterminnend hoofd, bijna alsof het is supercharged. Dit maakt dan niet-ionische oppervlakteactieve stoffen zoals Polysorbaat 20 uitstekende solubilisatoren. Nietionische oppervlakteactieve stoffen kunnen ook worden gebruikt in formuleringen om irriterende stoffen te verminderen, vanwege hun zachte reinigende vermogen. En, ze zijn uitstekend als een verzachtende, verzachtende en verzachtende huid. Bovendien kunnen de nietionische oppervlakteactieve stoffen schuim stabiliseren in recepten. Nietionische oppervlakteactieve stoffen werken heerlijk samen met elke andere categorie oppervlakteactieve stoffen.Sommige gemeenschappelijke nietionische oppervlakteactieve stoffen die in bad-en lichaamsrecepten worden gebruikt zijn polysorbaten, het emulgeren van was NF, e-wax, glyceryloleaat, glycerylstearaat, en ingrediënten met het voorvoegsel PEG, ceteareths, oleths, sorbitans, laurylglucoside, en polyglycose.

natuurlijke oppervlakteactieve stoffen zijn hardwerkende ingrediënten om uw cosmeticaformules te laten glanzen. Of u nu op zoek bent naar reiniging, oplosbaarheid, emulgeren of conditioneren, overweeg om één of meer oppervlakteactieve stoffen aan uw recept toe te voegen.

verklarende woordenlijst van natuurlijke oppervlakteactieve stoffen

geïnteresseerd in het toevoegen van enkele oppervlakteactieve stoffen aan uw recepten? Hieronder is een lijst van een aantal vaak toegevoegde oppervlakteactieve stoffen aan natuurlijke cosmetica.

natriumlaurylsulfaat (kan worden afgeleid van kokosnoten) een sterke anionogene oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt voor een hoge schuimende werking. Het is gemakkelijk te verdikken en kan irritatie veroorzaken in hogere percentages.
Ammoniumlaurethsulfaat (afgeleid van kokosnoten) een sterke anionogene oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt voor een hoge schuimende werking. Kan irritatie veroorzaken in hogere percentages.
Dinatrium-Lauryl Sulfosuccinate (afgeleid van kokosnoten), Een milde anionogene oppervlakteactieve stof dat is zacht op de huid en mild schuimende
Cocoamphocarboxyglycinate (afgeleid van kokosnoten) Een milde, amfotere oppervlakteactieve stoffen
Decyl Polyglucoside (plantaardige afgeleid) gebruikt in baby shampoo omwille van zijn zachtheid
Cetearyl Alcohol
Matig Alcohol
Cocamidopropyl Betaïne (afgeleid van kokosolie) amfotere oppervlakteactieve stoffen
Decyl Glucoside (afgeleid van suiker)
Glyceryl Cocoate (afgeleid van fruit)
Sodium Cocoyl Isethionate (afgeleid van kokosnoten)
Amandel-Glyceriden (afgeleid van groenten)
Natriumlaurylsulfoacetaat (veel mildere oppervlakteactieve stof dan SLS
Natriumlauroyl Sarcosinaat (afgeleid van groenten) Is een natuurlijke substitutie voor SLS
Natriummethylcocoyltauraat (afgeleid van kokosnoot)
Sucrose cocoaat (afgeleid van suiker)
Polysorbaat 20 (plantaardig afgeleid) nietionische oppervlakteactieve stof
polysorbaat 80 (plantaardig afgeleid) nietionische oppervlakteactieve stof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.