Articles

Hoe een dag door te brengen in Berlijn

25 Hoe breng je een dag door in Berlijn

Posted at 09:22hin Blog, Destinations, Europe, GermanybyVictoria

Ik hou van Berlijn

terwijl 24 uur niet genoeg tijd is om volledig kennis te maken met een stad, dat is alles wat ik had tijdens mijn recente reis naar de hoofdstad van Duitsland. Ik kwam in de ochtend in Circus Hostel en had slechts een dag in Berlijn om de belangrijkste bezienswaardigheden te verkennen voordat ik een bus de volgende dag naar Oktoberfest in München. Zoals je je kunt voorstellen, wilde ik er zo veel mogelijk in proppen op mijn one night stand met Berlijn.

ik heb veel backpackers horen rave over Berlijn-vooral over het nachtleven en de geweldige kebabs. Maar afgezien van de ingewikkelde en tumultueuze geschiedenis, wist ik echt niet veel anders over Berlijn toen ik aankwam.

de stad is edgy en industrieel uitziende, en hoewel ik vond het niet de meest aantrekkelijke stad, Ik hield van de coole sfeer; de vintage kleding winkels, de kebab plaatsen, de grote Aziatische restaurants, de hostels en de non-stop party scene.Veel backpackers lijken een tijdje in Berlijn te verblijven, wat begrijpelijk is met het goedkope eten, de vele wandeltochten en het feit dat de stad nooit slaapt.

terwijl ik liever München dan Berlijn, ik zou graag terug te gaan en wat meer tijd daar.

als je Berlijn in één dag wilt doen, moet je dit gaan zien:

bezienswaardigheden in Berlijn

East Side Gallery– De East side gallery is een 1,3 km lange sectie van de Berlijnse Muur en is bedekt met kunstwerken van 106 verschillende kunstenaars. Dit monument voor de vrijheid werd geschilderd in 1990 en het is de grootste buitengalerij ter wereld.

East Side Gallery in Berlijn

Holocaust Memorial-het Holocaust Memorial werd gebouwd om Joodse mensen te herdenken die tijdens de Holocaust werden gedood. Het werd ontworpen door Peter Eisenman en Buro Happold en werd voltooid in December 2004. Het is een raster van 2.711 betonplaten die variëren in hoogte en je kunt er doorheen lopen.

Holocaustmonument in Berlijn

Checkpoint Charlie – “Checkpoint Charlie” was een kruispunt bij de Berlijnse Muur, die oost-en West-Berlijn verdeelde. Vandaag is het een populaire toeristische attractie en u kunt een foto genomen met mensen gekleed in militaire uitrusting. Vreemd genoeg staat er een McDonalds op de hoek!

Checkpoint Charlie in Berlijn

Brandenburger Tor-Brandenburg is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Duitsland en een voormalige stadspoort. In opdracht van Friedrich Wilhelm II werd het gebouwd naar het Propylaeum van de Akropolis van Athene en voltooid in 1791. Het werd opgenomen als onderdeel van de Berlijnse Muur en werd een triest symbool van de deling van Berlijn, zoals het stond tussen oost-en West-Duitsland. Sinds de val van de Berlijnse Muur is deze echter een ander symbool van eenheid geworden.

Brandenburger Tor, Berlijn

de Dom van Berlijn is de grootste kerk in de stad en het centrum van de Protestantse Kerk van Duitsland. U kunt de 270 treden naar de buitenste loopbrug beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad, of een bezoek brengen aan de Hohenzollern crypte waar tientallen royals zijn begraven. Blader door het Dommuseum met tekeningen en modellen uit de planning van de kathedraal en bewonder het grote Sauer-orgel met zijn 7269 pijpen en 113 registers.

Berliner Dom, Berlin Catherdal

Alexanderplatz – Alexanderplatz is een openbaar Stadsplein en de belangrijkste bezienswaardigheid hier is de torenhoge Fernsehturm (TV-toren). Bekend als de’ tandenstoker’, de TV-toren meet 365m naar de top van de spits. De bol bevat een draaiend restaurant genaamd de Telecafé op 207m.

Fernsehturm TV Tower in Berlijn

routebeschrijving Berlijn

u kunt een geweldige aanbieding krijgen voor vluchten naar Berlijn wanneer u naar de luchthaven Berlijn Tegel vliegt. Om mezelf wat tijd te besparen kocht ik een dagkaart voor de U-Bahn en S-Bahn die het zeker waard was voor €6,80. Ik gebruikte het om van de luchthaven naar mijn hostel in Rosenthalerplatz, en vervolgens naar Warschauer Str. voor de East Side Gallery. Nadat ik langs dit deel van de Berlijnse Muur liep, sprong ik op Ostbahnhof en stapte uit op Alexanderplatz. Vanaf Alexanderplatz liep ik Karl Liebknecht Str. voorbij de Berliner Dom helemaal tot aan de Brandenburger Tor, dan linksaf naar het Holocaust Memorial. Vandaar liep ik naar Checkpoint Charlie. Ik stapte terug op de U-Bahn bij Kochstr. station om me terug te brengen naar mijn hostel.

Geweldig voor diner

ik kan Good Morning Vietnam opposite Wombats Hostel aanbevelen als je van Vietnamees eten houdt. Mijn vrienden en ik hadden een aantal heerlijke cocktails en lekker eten daar.

Fab Coffee Shop

Sankt Oberholz, vlak bij Circus Hostel en Rosenthalerplatz, is een luchtig café met bagels, quiches, sandwiches, koffie en vruchtensappen met gratis WiFi en veel stopcontacten. Je vindt hele rijen mensen op Mac laptops.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.