Articles

Oman Air A330 business class review-zo goed als Qatar Airways?

ik hoor al een tijdje goede dingen over Oman Air, dus na het zien van hun business class stoel op een show was ik erg enthousiast om het uit te proberen. Koppel dat met een aantal fantastische tarieven op ongeveer £ 1000-1200 business class naar Dubai of Bangkok en het was vrijwel een no-brainer. Ik vloog vanuit Parijs als op het moment van boeking was het de goedkoopste plek om te vliegen van. Ik vloog naar Dubai om wat zonneschijn te krijgen en een paar hotelrecensies te doen – de eerste daarvan was het Park Hyatt Dubai.

de vluchten varieerden in service, zitplaatsen en vliegtuigtype, dus Ik zal in dit overzicht alleen de twee uitgaande vluchten behandelen. Ik zal de Muscat lounge in meer detail behandelen in de volgende beoordeling, omdat ik het nauwelijks heb gezien tijdens dit bezoek.

In dit bericht:

Check-in

Oman Air business class beoordeling

Check-in

er was een mooie vloerbedekking en roped off sectie voor check-in op de luchthaven van Parijs. De check-in agent sprak goed Engels en was behulpzaam, uit te leggen waar de lounge was. Ik werd zeer snel ingecheckt omdat ik het al online en snel in de lounge had gedaan.

Lounge-Cathay Pacific lounge Charles de Gaulle

Oman Air business class review

Cathay Pacific lounge Paris

Oman Air gebruik de Cathay lounge, dus ik had ervoor gezorgd dat ik voldoende tijd had om de lounge te bekijken. Ik zal de Cathay-lounge op een later tijdstip grondiger beoordelen, omdat deze van belang is voor iedereen die vliegt naar Club Europe of die een status heeft in British Airways. aangezien het de lounge is die BA gebruik. Ik vond deze lounge echt leuk en hoewel niet zo goed als de Heathrow first one, (Parijs is een gecombineerde first en business class lounge) het is de moeite waard om vroeg naar de luchthaven te gebruiken.Er was Champagne waar ik niet van had gehoord – Baron D ‘ Avella. Het was niets bijzonders maar drinkbaar.

Oman air business class review

Champagne

naast de alomtegenwoordige Cathay Noodle bar was er een warm en koud buffet, Wijn, sterke drank en bier, waaronder TsingTao.

ik vond een geweldige stoel bij het raam en genoten van mijn fizz kijken naar de zonsondergang over het asfalt.

Oman Air business class review

stoel met uitzicht

Boarding

ik kwam een beetje vroeg aan bij de gate omdat ik als eerste foto ‘ s wilde maken. Het instappen was een tijdje vertraagd en ik stond zo ‘ n 20 minuten bij de gate, wat niet zo leuk was omdat het overvol was. Er waren al eeuwen geen aankondigingen en de mensen werden onrustig. Zodra het echt begon deden ze op zijn minst aan boord business class via een aparte rijstrook, zodat het redelijk georganiseerd was. Eenmaal bij de deur van het vliegtuig werd ik begroet en naar mijn stoel geleid.

het cabinepersoneel kwam snel langs en bood een warme handdoek en een keuze aan drankjes, waaronder Champagne. De ontvangst op Oman Air is zeer uitgebreid en creëerde een geweldige eerste indruk-voor mij beter dan Qatar.

ik hield van de champagne fluiten met hun gegraveerde patroon en het feit dat de fles aan mij werd gepresenteerd voordat het gieten. Het voelde meer als een eersteklas dienst.

Oman Air business class review champagne

Champagne fluit

op de stoel lag al een deken, kussen, water en hoofdtelefoon. Het cabinepersoneel presenteerde me toen een stijlvol uitziend menu, pyjama ‘ s en een unisex amenity kit. Ik dacht dat de amenity kit zag er goed uit en de inhoud was weer meer als een eerste klas kit. Er was een tandheelkundige kit, scheerset, moisturiser, bodylotion, lippenbalsem, oogschaduw, oordopjes sokken en een haarborstel/kam.

Oman air business class review amenity kit

Amenity kit

het welkom werd voortgezet met een grote doos met data om mezelf te helpen die bijzonder lekker waren. Dit werd gevolgd door de traditionele Omaanse koffie die vrijwel hetzelfde is als Arabische koffie – lichtjes zwak maar gekruid.

data

stoel en cabine

Oman Air business class review

stoel 11K

dit was een A330-200 die bestaat uit twee kleine hutten voor business class. Ik was gegaan voor 11K als dat was de stoel verder weg van toiletten en kombuizen op deze nachtvlucht.

de voorkajuit van de A330 business class

A330-200 business class-stoelen

licht gespreide stoelen

de stoelen op Oman Air zijn dezelfde als die van Japan Air. Ze hebben allemaal toegang tot het gangpad en zijn licht gespreid om meer privacy te geven. Ik had een stoel bij het raam die zodra de scheidingswand omhoog was erg privé was. Zelfs met het naar beneden als gevolg van de gespreide aard van de stoelen voelde het nog steeds prima als een soloreiziger.

stoel met tussenschotel boven en zijplank

hoewel de stoelen er vrij smal uitzien, voelden ze het niet en voelde het alsof je veel ruimte om je heen had. Er waren een paar handige planken voor de waterfles en je kon er ook je eigen spullen in doen. De zijplank was klein maar ideaal om een paar drankjes op te zetten zonder een grote tafel uit te hoeven halen.

onderste zijplanken

ik vond de stoel vrij comfortabel om te werken en te slapen. Mijn enige klacht was dat ik de Ottomane niet kon gebruiken, behalve wanneer het volledig plat was omdat het te ver weg was.

Ottoman met deken en pyjama

echter, er was volledige beensteun, waardoor het niet te veel van een probleem. De stoel had tal van verschillende opties voor het regelen van de positie. Hoewel het er eenvoudig uitzag, duurde het nogal wat aanpassing om het volledig te krijgen zoals ik wilde, want toen je op één knop drukte, verplaatste het ook andere delen van de stoel!

de stoel leunde in een volledig bed dat ik breed en comfortabel vond. De poef was ook erg groot en het was leuk om mijn voeten niet in een cubby gat te hebben. Anders dan Singapore ‘ s A350 was dit waarschijnlijk mijn favoriete business class-stoel om te slapen vanwege de grootte, zachtheid en privacy van de stoel. Er was een fatsoenlijk formaat kussen met een katoenen kussensloop en de deken was ook gemaakt van zacht katoen en niet te warm.

eten en drinken

ik vond het menu in zijn slimme lederen hoes mooi en de inhoud stelde niet teleur. Hier is het menu eten:

Diner
ontbijt

ik was ook erg onder de indruk van de keuze van wijnen en cocktails. De wijnkaart was niet enorm, maar er waren goede kwaliteitswijnen en genoeg variatie om de meeste mensen tevreden te houden. Ik was verrast dat er geen port was, maar er was een goede Sauternes in plaats daarvan als je iets wilde om bij je kaas te gaan. Hier is de wijnkaart:

Champagne witte wijn rode wijn
dessertwijn andere dranken

voor het diner werd ons een drankje aangeboden, dus besloot ik een cocktail te proberen. Ik was enigszins aarzelend over het bestellen van een Caipirinha als ik dacht dat het niet geweldig zou zijn op een vliegtuig, maar besloot om voorzichtigheid in de wind te gooien in de naam van het onderzoek. Ik had gelijk. Het was erg. Er zat geen of nauwelijks suiker in,dus de drank was heel erg zuur. Er werden geen noten of snacks geserveerd bij het drankje.

een’ Caipirinha ‘ cocktail-nou soort van!

mijn tafel werd gelegd met een mooi wit tafelkleed en een zware tumbler van stilstaand water gegoten. Het zou leuk geweest zijn om een keuze van still of sprankelend aangeboden te krijgen. De maaltijd begon met een amuse bouche die mooi werd gepresenteerd en erg lekker. Verrassend genoeg werkte de frambozenvinaigrette wel met de vis omdat het vrij subtiel was en de zoute viskuit hielp het gerecht op smaak te brengen om het uit te balanceren.

Amuse bouche-gerolde zeebaars met asperges

toen kreeg ik een persoonlijke kom met warme broodjes, goede kwaliteit boter, olijfolie en balsamico plus een klein gerecht om in te dompelen. De tafel werd een beetje druk op dit punt!

Broodselectie

voor mijn voorgerecht was ik voorspelbaar en bestelde ik mijn favoriete mezze. Hoe verhoudt het zich tot Qatar?

Mezze

Ik heb altijd gedacht dat de Mezze van Qatar groot was, maar dit was absoluut enorm! Naast drie koude gerechten was er een vetlaag gebak en een warme lamskebab met een rode pepersaus. Het was allemaal heerlijk en ik hield van het hebben van de hete items. Mijn enige kritiek was dat ik graag een van de koude gerechten een dip had gewild in plaats van drie salades.

met mijn starter had ik een glas van de Hert ‘ s Leap Chardonnay waar ik echt van genoot. Stag ’s Leap wijnkelders is beroemd als de wijnmakerij die de beste wijn van Bordeaux versloeg in 1976′ s Oordeel van Parijs. De Karis Chardonnay verkoopt rond £30 en is een kwaliteitswijn. Het had een heerlijk vleugje vanille romigheid gecompenseerd met citrus tonen. Ik was onder de indruk van de kwaliteit van de wijnen in het algemeen voor business class – ze waren zeker veel meer in de eerste klasse bracket in termen van kwaliteit en prijs.

voor het hoofdgerecht heb ik gekozen voor de geroosterde kip met knoflooksyoghurtsaus. De kip was een beetje droog zijnde een kipfilet, maar de rijst was heerlijk met alle kruiden, noten en fruit erin. Het gedeelte was ongeveer de juiste grootte en hoewel niet wat ik lekker eten zou noemen, was het leuk om een lokale specialiteit te proberen. Ik had een glas van de Saint Emilion met het hoofdgerecht dat ook verkoopt op ongeveer £ 30 per fles. Ook dit was een goede wijn, vol en loodzwaar.

kip met knoflookyoghurtsaus

omdat ik al zoveel gegeten had, kon ik geen eten meer aan en ook geen ontbijt. Kort voor de landing werd een warme handdoek uitgedeeld. De aanpak was een beetje chaotisch omdat ze geen waarschuwing gaven voordat ze de gordelborden inschakelden, dus iedereen stond meteen op om zijn spullen op te bergen!

Entertainment en WiFi

TV-scherm

Oman Air heeft Wifi, hoewel ik het op deze vlucht niet heb gebruikt. De pakketten komen in een aantal uren wat vervelend was als er was niet een pakket groot genoeg voor de hele vlucht als de grootste was 5 uur. Er was ook een limiet op elk pakket met betrekking tot hoeveel gegevens je kon gebruiken om ervoor te zorgen dat je niet gek geworden.

het TV-scherm voelde vrij groot, ook al was het nogal een afstand. Het scherm had een goede definitie en ik was onder de indruk van de selectie van beschikbare films. Op mijn vluchten hadden ze de hele serie Ocean ’s films van de originele tot de recente Ocean’ s 8. Omdat het een nachtvlucht was, heb ik niet de moeite genomen om een film te kijken, maar heb ik een paar afleveringen van TV en dan mijn eigen laptop bekeken.

Handheld remote

de TV werd bediend met een handbesturing met een redelijk modern touchscreen. Het was eenvoudig te gebruiken, maar ik vond het een beetje traag en soms was het lastig om eigenlijk te selecteren wat je wilde, omdat het scherm meer responsief had kunnen zijn.

de noise-cancelling hoofdtelefoons die werden geleverd waren niet bijzonder geweldig-niet in de buurt van de quaity van sommige luchtvaartmaatschappijen, zoals de Bose ones op American Airlines, maar ik heb net mijn eigen Bose QC35 hoofdtelefoon gebruikt.

Ruisonderdrukkende Hoofdtelefoon

Muscat naar Dubai

omdat we erg laat aankwamen had ik maar een korte tijd in de lounge om een snelle borrel te pakken. Het was vrij druk op dit moment van de ochtend, maar er was een goed ontbijt selectie van Arabische gerechten, fruit, gebak en warm Engels ontbijt ook. Ik zal de lounge in meer detail behandelen als ik schrijf over de terugreis. De nieuwe lounge zag er wel erg indrukwekkend uit.

Lounge bar area

mijn volgende vlucht was ook een A330 maar een 300 serie deze keer met de oude business class stoelen. De vlucht duurde slechts ongeveer een uur en waarschijnlijk een van de meest indrukwekkende business class ervaringen op een korte afstand vlucht.

eenmaal aan boord kreeg ik een warme of koude handdoek en een drankje aangeboden waarvoor ik de lokale citroen-muntdrank koos die zeer verfrissend is. Er stond al een fles water op de stoel. Vervolgens kreeg ik een krant aangeboden en daarna data en Arabische koffie. Oman Air zeker hebben de onboard welkom down To a T!

welkom aan boord

de stoelen waren in een 1-2-1 configuratie op deze vlucht en hoewel een beetje ouderwets was er genoeg ruimte. Het was zeker een luxe op zo ‘ n korte vlucht.

de hut

mijn stoel

omdat ik nog niet ontbeten had, besloot ik te proberen wat er te bieden was, ondanks de korte vluchttijd. Er waren koude broodjes of een warm ontbijt. Het ontbijt was erg goed met mooi romige roerei met kruiden en ik heb ook genoten van de bijbehorende yoghurt en fruit.

conclusie

dit was een zeer indrukwekkende business class-ervaring die bij sommige luchtvaartmaatschappijen meer leek op een first class-ervaring. In vergelijking met Qatar dacht ik dat het in de meeste opzichten net zo goed was als Qatar. Het eten was op maat, de wijn en champagne veel beter en de stoel beter dan de B787/A350 visgraatdoor de privacy en het gebrek aan voetenruimte. Opslag rond de stoel was niet zo goed als sommige van Qatar ‘ s, maar dat is een klein detail.

het cabinepersoneel was misschien iets minder attent dan Qatar, maar niet op een manier dat het enig verschil maakte voor mijn ervaring. Als Oman Air deel uitmaakte van Oneworld zou ik ze waarschijnlijk verkiezen boven Qatar op de routes die ze dienden vanwege de betere Drankjes selectie, misschien met uitzondering van de QSuite die een speciale stoel is voor business class.

dit is een uitstekend business class product en tegen sommige van de verkoopprijzen een absolute koopje. U kunt uw vluchten naar Etihad gast blijkbaar hoewel ik ben nog niet te ontdekken hoe je dat kunt doen voorafgaand aan de vlucht! De enige optie die voor mij verscheen was hun eigen Sinbad plan.

u kunt meer informatie en aanbiedingen vinden op de website van Oman Air.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.