Articles

ouderschap

In dit artikel

papegaai is de meest populaire en geliefde vogel onder kinderen. Behalve dat hij mooi is met zijn felgekleurde veren en snavel, wordt hij beschouwd als een van de intelligentste onder de vogels. Er zijn echter meer feiten aan een papegaai dan een vogel met kleurrijke pluimen en zijn mimicry vaardigheden. Dus hier is een artikel niet alleen over Indiase papegaai vogel informatie voor kinderen, maar ook over andere papegaaiensoorten van de wereld.

reclame

interessante informatie over papegaaien voor kinderen

papegaaien zijn interessante wezens, niet alleen vanwege hun intelligentie en schoonheid, maar ook vanwege hun diversiteit en verscheidenheid. Niet alle papegaaien zijn hetzelfde; het dieet, het verenkleed, de grootte, het uiterlijk en het stemgeluid verschillen allemaal van type tot type.

advertentie

papegaaien

komen vooral voor in de subtropen en tropische gebieden van de continenten Australië, Zuid-Amerika, Afrika, Zuid-en Zuidoost-Azië. Ook op de eilanden in de Stille Oceaan, Nieuw-Guinea en de Caraïbische eilanden kunnen we een behoorlijk aantal papegaaiensoorten aantreffen. De andere plaatsen waar ze worden gevonden zijn België, Spanje en het Verenigd Koninkrijk in Europa, Tierra del Fuego archipel in Zuid-Amerika, Mexico in de zuidpunt van Noord-Amerika, Nieuw-Zeeland, Fiji en de Salomonseilanden In Oceanië, Filippijnen en Bahama ‘ s.

advertentie

de habitat van de papegaai is wijd verspreid. Ze leven in de laaglanden van de tropische bossen tot aan de randen langs beekjes en rivieren. Er zijn echter een aantal soorten papegaaien die in wezen bosbewoners zijn. Sommige leven zelfs in de struiken en graslanden of in de droge bossen.

eetgewoonten van papegaaien

de vogel wordt meestal gezien als een feestelijke maaltijd van vruchten, noten, zaden en knoppen. Verschillende soorten papegaaien voeden zich echter met een ander soort voedsel. Vogels zoals de kaketoe en grijze papegaaien eten meestal zaden en knoppen, terwijl de goudvleugelige parkieten de roofdieren zijn en zijn waargenomen om zich te voeden met slakken, insecten en ook prooien op schapen. Aan de andere kant, weinig rassen zoals de hangende papegaaien, snelle papegaaien, Lori ‘ s en lorikeets overleven op nectar.

advertentie

natuur van papegaaien

papegaaien van welke soort dan ook zijn hoofdzakelijk sociale wezens en kunnen daarom in koppels van 10 – 30 worden gezien. Weinig papegaaien zijn zo loyaal dat ze gedurende hun hele leven dezelfde paringspartner hebben.

reclame

Broedgewoonten van papegaaien

papegaaien zijn meestal niet territoriaal van aard. Meestal bouwen ze hun nesten in de boomtakken met behulp van kleine stukjes hout, bladeren of stokken en takjes of zelfs op de boomholtes. Weinig van de rassen bouwen ook nesten op de grond en sommige zelfs verlaten termieten nesten hun huizen. De incubatietijd van papegaaien verschilt afhankelijk van de grootte van de soort; groter de vogel meer is de periode van incubatie. Nadat de eieren uitkomen, blijven de jongen een paar weken in het nest voordat ze groot en sterk genoeg zijn om te vliegen.

andere feiten over papegaaien voor kinderen

Hieronder staan enkele leuke feiten over papegaaien.

advertentie

  • het beste van papegaaien is dat ze elk geluid kunnen nabootsen. Ze kunnen alles en iedereen imiteren en ons voor de gek houden!Papegaaien zijn zeer intelligente vogels . Ze imiteren niet alleen woorden of geluiden door ze te horen, maar kunnen een situatie of een object associëren met de woorden en geluiden. Ze zijn ook bedreven in het doen van verschillende trucs met en zonder objecten die hun niveau van intelligentie bewijzen.
  • de papegaai heeft een paar zeer sterke poten waardoor ze op takken kunnen slingeren, zich ergens aan vastklampen of zich zelfs zijdelings naar beneden kunnen ophangen. Dit komt omdat ze vier tenen op elke voet hebben die bekend staan als zygodactylvoeten. Ze gebruiken zelfs hun voeten om dingen of voorwerpen op te rapen en zelfs met hen te eten.
  • de levensduur van papegaaien is afhankelijk van de soort. Kleine leven 15-20 jaar, middelgrote kan een levensduur van 30 jaar hebben, terwijl grote zoals de blauwe en gele Ara een levensduur van meer dan 100 jaar kunnen overschrijden.
  • de zwaarste papegaaiensoort ter wereld is de kakapo. Door zijn zware gewicht, dat ongeveer 4-5 kilogram kan zijn, kan hij niet vliegen. Deze soort van de papegaai is ook de enige die ’s nachts actief is, wat betekent dat hij alleen’ s nachts beweegt.
  • papegaaien van het Zuid-Amerikaanse continent eten klei. Ze doen dit om de gifstoffen uit hun lichaam te spoelen die in hun systeem worden opgenomen door de zaden waar ze zich mee voeden.
  • het ultraviolet licht dat niet zichtbaar is voor het menselijk oog is goed zichtbaar voor de papegaai.In tegenstelling tot andere papegaaien die in warme gebieden leven, is de kea de enige papegaaivariëteit die hoog in bergachtige alpengebieden met lage temperaturen leeft.
  • de kleinste soort papegaai is de dwergpapegaai die slechts ongeveer 10 gram en 3 inch groot weegt.
  • de Hyacint ara is de grootste en kan ongeveer 1 meter hoog zijn.

hoewel er naar verluidt ongeveer 350 soorten papegaaien zijn, zijn veel van de soorten bedreigd of bijna uitgestorven. Jagen ze naar beneden voor hun vlees en veren of vangen ze om te worden verkocht op de markt voor huisdieren is enkele van de redenen achter het. Sommige organisaties doen echter hun best om mensen te onderwijzen over papegaaien, en hopelijk maakt dat in de nabije toekomst een verschil.

Lees ook:

pauwen feiten voor kinderen
interessante pinguïn feiten voor kinderen
Vlinder feiten en informatie voor kinderen

dit bericht is Laatst gewijzigd op 1 November 2019 16: 08

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.