Articles

Utilizarea agenților tensioactivi naturali în produsele cosmetice

scris de: Val Sanford / 18 August 2016 / 19 răspunsuri

pe măsură ce consumatorii devin mai conștienți de ingredientele din produsele pe care le pun pe piele și le folosesc în casele lor, mulți au ajuns să vadă surfactanții ca ingrediente „rele”. De fapt, există numeroase opțiuni pentru agenții tensioactivi naturali în produsele cosmetice și lucrează pentru a îmbunătăți integritatea și performanța formulărilor cosmetice. Cu toate acestea, consumatorii conștiincioși se uită nefavorabil la produsele pentru corp, păr și piele care conțin agenți tensioactivi, în special laurii sulfat de sodiu (SLS). În timp ce dovezile științifice nu susțin afirmația că SLS este un agent cauzator de cancer, mitul prevalează și pentru formulatorii cosmetici naturali și organici, găsirea alternativelor naturale este o parte necesară pentru a vă servi baza de clienți. Vestea bună este că surfactanții sunt cea mai mare clasă de substanțe chimice cosmetice și oferă capacități largi de curățare. Surfactanții permit, de asemenea, cosmeticelor să alunece, să curețe sau să curețe pielea prin ruperea și separarea de piele uleiuri, grăsimi, machiaj, murdărie, poluare și alte resturi. Când vă planificați formularea cosmetică, veți avea o mare varietate de opțiuni dincolo de SLS.

ce face un Surfactant Natural?

un agent tensioactiv este un agent activ de suprafață.

surfactanții sunt amestecați cu uleiuri, ape și alte lichide pentru a reduce tensiunea superficială, o condiție prealabilă pentru umectare, răspândire, spumare și emulsificare. Printr-un proces chimic cunoscut sub numele de adsorbție, agenții tensioactivi modifică proprietățile unei substanțe. Termenul de adsorbție înseamnă colectarea de gaz sau lichid într-un strat condensat la suprafață. Acest strat condensat creează un film, motiv pentru care tensiunea superficială este redusă. Reacția chimică care apare apoi este conversația lichidului și a substanței suplimentare, care la rândul său scade tensiunea superficială.

agenții tensioactivi nu sunt descriși întotdeauna în forma lor cea mai comună, ci mai degrabă pentru rolul pe care îl joacă într-o formulare. De exemplu, în rețetele în care spuma este produsul finit, agenții tensioactivi utilizați pot fi denumiți „agenți de spumare”. Surfactanții utilizați în rețetele de îngrijire a corpului și a părului pot fi denumiți „detergenți” sau „săpunuri”.”Dacă creați o cremă de ras, agenții tensioactivi pe care i-ați ales vor fi pentru proprietățile lor de lubrifiere și protecție; acestea vor ajuta la protejarea pielii de iritații și marginea ascuțită a aparatului de ras.

pe măsură ce vă creați formulările, veți avea nevoie de o idee generală despre fiecare grup de surfactanți naturali și despre modul în care aceștia joacă un rol în produsul dvs. finit. Și, de asemenea, veți dori să înțelegeți de ce surfactanții sunt grupați sau clasificați împreună sau cum/dacă surfactanții lucrează cu grupuri suplimentare de surfactanți într-o manieră colaborativă. Nu toți agenții tensioactivi naturali pot lucra împreună în aceeași formulă

categoriile de agenți tensioactivi naturali

agenții tensioactivi naturali sunt plasați într-una din cele patru categorii pe baza interfețelor și încărcărilor lor:

1. Surfactanții anionici
surfactanții anionici sunt cel mai frecvent utilizați în produsele de spumare, inclusiv șampoane și spălări corporale. Funcțiile lor principale sunt de a oferi spumare ridicată, curățare ridicată și capacități ridicate de spălare într-un produs finit. Surfactanții anionici au un cap iubitor de apă încărcat negativ. Surfactanții anionici funcționează foarte bine în rețetele care au o reacție între o substanță chimică (cum ar fi leșia) și acizi grași sau alcooli (cum ar fi untura de animale sau uleiurile pe bază de legume). Săpunul prelucrat manual este un exemplu de surfactanți anionici la locul de muncă. Alte exemple de surfactanți anionici sunt sulfații de sodiu, sulfații de amoniu, sulfosuccinații, sarcozinele, sarcozinații, izetionații și taurații.Proprietățile ridicate de spumare, curățare și spălare pot duce la iritații ale pielii, astfel încât, în funcție de produsul dvs., poate doriți să alegeți o altă categorie de surfactanți sau să echilibrați surfactanții anionici cu adăugarea de surfactanți amfoteri.

2. Surfactanții amfoterici
surfactanții amfoterici sunt cei mai blânzi și flexibili dintre categoriile de surfactanți și pot avea o sarcină pozitivă sau negativă, în funcție de pH-ul sau alcalinitatea produsului finit. De aici prefixul amphi.Dacă formulați un produs în care proprietățile nutritive și de condiționare sunt cele mai importante, atunci puteți alege un surfactant amfoteric și puteți oferi produsului finit un pH mai mic. pe de altă parte, dacă sudsy și spumos sunt obiectivul dvs., creați o rețetă cu un pH mai mare atunci când utilizați un surfactant amfoteric. Cu pH-ul mai mare, surfactantul amfoteric va funcționa mai mult ca un surfactant anionic.Atunci când sunt utilizați singuri, surfactanții amfoterici vă vor oferi un produs de curățare blând. În mod negativ, atunci când un surfactant amfoteric este cuplat cu un surfactant anionic, surfactantul amfoteric atenuează duritatea surfactanților anionici. De fapt, surfactanții amfoterici pot fi utilizați solo și împreună cu oricare alte grupuri de surfactanți. Adaptabilitatea lor este doar unul dintre motivele pentru care sunt atât de utilizate pe scară largă.Câteva exemple de surfactanți amfoterici bine cunoscuți sunt coco betaină, lauril betaină și hidroxizultaines.

3. Surfactanții cationici
surfactanții cationici sunt opusul surfactanților anionici. Au un cap iubitor de apă încărcat pozitiv. Această încărcare pozitivă permite agenților tensioactivi cationici să ofere beneficii nutritive pielii, părului și corpului, dar folosiți singuri, nu au capacități mari de spumare. Acești agenți tensioactivi sunt adesea folosiți acolo unde spumarea nu este necesară, cum ar fi în balsamurile de păr.Surfactanții cationici funcționează bine atât cu surfactanții amfoterici, cât și cu cei neionici. Cu toate acestea, din cauza încărcării opuse, agenții tensioactivi cationici (pozitivi) și anionici (negativi) nu se vor combina.Agenții tensioactivi cationici obișnuiți pentru formula de baie și corp sunt clorurile; benzalconiu, stearalconiu și centrimoniu, trimetil amoniu și sulfați de metil.

4. Surfactanții neionici
surfactanții neionici nu au capacități de spumare și sunt rareori folosiți ca surfactant principal al rețetei. Spre deosebire de surfactanții anionici, acești surfactanți nu au o încărcătură Ionică în capetele lor iubitoare de apă.Rezultatul final al utilizării unui surfactant neionic este un produs de curățare blând, fără spumă. Nu-spumă de curățare nevoia mea de mesaje suplimentare de marketing pentru a consolida faptul că demachiant funcționează chiar și fără spumă.Unii surfactanți neionici sunt etoxilați, ceea ce înseamnă că au avut o reacție la adăugarea de oxid de etilenă. Cu această reacție vine un cap și mai iubitor de apă, aproape ca și cum ar fi fost supraîncărcat. Acest lucru face apoi agenți tensioactivi neionici precum polisorbat 20 solubilizatori excelenți. Surfactanții neionici pot fi, de asemenea, utilizați în formulări pentru a reduce iritanții, datorită capacității lor blânde de curățare. Și, ele sunt excelente ca o piele emolientă, înmuiere și liniștitoare. În plus, agenții tensioactivi neionici pot stabiliza spuma în rețete. Surfactanții neionici funcționează minunat cu orice altă categorie de surfactanți.Unii surfactanți neionici obișnuiți utilizați în rețetele de baie și corp sunt polisorbați, ceară emulsionantă NF, e-ceară, oleat de gliceril, stearat de gliceril și ingrediente cu prefixul PEG, cetearete, olete, sorbitani, lauril glucozidă și poliglicoză.

surfactanții naturali sunt ingrediente muncitoare pentru a vă ajuta formulele cosmetice să strălucească. Indiferent dacă sunteți în căutarea curățării, solubilității, emulsionării sau condiționării, luați în considerare adăugarea unuia sau mai multor agenți tensioactivi la rețeta dvs.

Glosar de surfactanți naturali

interesat de adăugarea unor surfactanți la rețetele tale? Mai jos este o listă a unor surfactanți adăugați în mod obișnuit la produsele cosmetice naturale.

laurilsulfat de sodiu (poate fi derivat din nuci de cocos) un surfactant anionic puternic utilizat pentru o acțiune de spumare ridicată. Este ușor de îngroșat și poate provoca iritații în procente mai mari.
sulfat de lauret de amoniu (derivat din nuci de cocos) un surfactant anionic puternic utilizat pentru acțiune de spumare ridicată. Poate provoca iritații în procente mai mari.
lauril sulfosuccinat disodic (derivat din nuci de cocos), un surfactant anionic ușor care este blând pe piele și ușor spumant
Cocoamfocarboxiglicinat (derivat din nuci de cocos) un surfactant amfoteric ușor
decil Poliglucozid (derivat din legume) utilizat în șampoanele pentru bebeluși datorită blândeții sale
alcool cetearilic
alcool stearilic
cocamidopropil betaină (derivată din ulei de nucă de cocos) surfactant amfoteric
decil glucozid (derivat din zahăr)
cocoat de gliceril (derivat din legume)
izetionat de cocoil de sodiu (derivat din nuci de cocos)
gliceride de migdale (derivat din legume)
lauril sulfoacetat de sodiu (surfactant mult mai blând decât SLS
lauroil Sarcosinat de sodiu (derivat din legume) este o substituție naturală pentru SLS
metil cocoil Taurat de sodiu (derivat din nucă de cocos)
cocoat de zaharoză (derivat din zahăr)
polisorbat 20 (derivat din legume) surfactant neionic
polisorbat 80 (derivat din legume) surfactant neionic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.